Noodweer kost tientallen miljoenen euro’s

Het noodweer van de twee afgelopen nachten heeft naar schatting voor tientallen miljoenen euro’s aan schade opgeleverd door omgewaaide bomen, wateroverlast, hagel en blikseminslagen met brand aan woonhuizen en/of bedrijfspanden. Met deze eerste raming komt brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars na een inventarisatie onder grote verzekeraars.

De stichting Salvage, die namens de Nederlandse schadeverzekeraars eerste hulp biedt bij woningbranden en woningschades na noodweer, moest 69 keer in actie komen.

Het is uitzonderlijk dat er twee avonden en nachten achter elkaar sprake is van noodweer verspreid over het land. Dit zorgt vaak voor extra schade als gevolg van half losliggende dakpannen en reeds beschadigde bomen. “Bij dit weer is het moeilijk de totale schade in te schatten, vooral bij hagel is het heel lastig om er modellen op los te laten. Verzekeraars zijn nu vooral druk hun klanten te helpen. Dat is het allerbelangrijkste”, zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Foto: ANP

Tags:

Het noodweer dinsdag heeft veel schade veroorzaakt in Eindhoven. Vele bomen zijn omgewaaid. Bij de gemeente kwamen zo'n 1600 schademeldingen binnen. Lees meer

In Amsterdam raakten vijf mensen lichtgewond tijdens de zware onweersbuien van woensdagavond. Mogelijke windhoos in Vinkeveen Lees meer