NK Tegenwindfietsen gaat dit jaar door

Het NK Tegenwindfietsen kan dit jaar doorgaan. Zaterdag wordt windkracht zeven verwacht. En dus wordt dan in Zeeland de vijfde editie van het NK Tegenwindfietsen gehouden. Driehonderd bikkels gaan op de Oosterscheldekering de strijd aan met de elementen.

Dat doen de deelnemers op een klassieke herenfiets zonder versnellingen. Ze beuken dan 8,5 kilometer lang tegen de wind in. Vorig jaar kon het Nederlands kampioenschap niet doorgaan, omdat de wind steeds uit de verkeerde hoek waaide.

Windkracht 8

De wedstrijd is zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Er doen 200 individuele deelnemers en 25 vierkoppige teams mee. Het NK Tegenwindfietsen wordt altijd drie dagen voor een windrijke dag met minstens 7 Beaufort aangekondigd. De eerste editie was in 2013.

Volgens de laatste verwachtingen wordt het zaterdagochtend op de Oosterscheldekering gemakkelijk windkracht 7 (een harde wind), misschien zelfs wel windkracht 8 (stormachtig). De windrichting daarbij is west tot westnoordwest.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
7 december 2018

Zeer onstuimig en nat

De herfst draait op volle toeren. Vandaag is het zacht, onstuimig en kletsnat. Ook dit weekend weten buien en wind ons land te vinden. Lees meer

Na maanden laagwater is de waterstand in de grote rivieren gestegen. Ook komende tijd is het wisselvallig in het stroomgebied van de Rijn. Lees meer