Regen legt openbare leven in Koeweit stil

Zware onweersbuien hebben in Koeweit voor problemen gezorgd. Scholen en ministeries zijn dinsdag daarom dicht gebleven. Ook de beurs bleef gesloten. Het noodweer is nog niet voorbij in de kleine Golfstaat. Komende dagen blijft namelijk kans op enkele onweersbuien. Met name in het weekend neemt de buiigheid toe en kunnen de buien hevig uitpakken.

Inwoners van de hoofdstad Koeweit kregen dinsdag binnen een dag maar liefst 70 millimeter neerslag voor hun kiezen. Dat valt gemiddeld in een maand tijd in Nederland. Ondanks dat het momenteel regenseizoen is in het kleine Golfstaatje, is de hoeveelheid regen voor Koeweitse begrippen ook extreem. Doorgaans valt in een heel jaar gemiddeld tussen de 75 en 150 millimeter in het woestijnland.

De hevige regenval legde het openbare leven in de hoofdstad volledig plat. Wegen werden onbegaanbaar door overstromingen. Deze ontstaan in de woestijn al heel snel. Regenwater dringt namelijk niet goed de bodem in. In plaats daarvan stroomt het water via geulen, zogenaamde wadi’s, naar zee. Deze wadi’s staan normaal gesproken droog, maar wanneer het regent ontstaat direct een vloedgolf.

Foto: AFP

Tags:

In De Bilt was het in november nog nooit zo warm als vandaag. Het vorige record was 18,7 graden en werd gemeten op 3 november 2005. Lees meer

De warme zomermaanden hebben slecht uitgepakt voor meubelboulevards en andere winkels gerelateerd aan de woonsector. Fors minder mensen gingen winkelen. Lees meer