Lawinegevaar in Duitsland en Oostenrijk blijft

Tot maandag wordt er in Duitsland en Oostenrijk aan de noordkant van de Alpen nog altijd zware sneeuwval verwacht. In de loop van de dag gaat het minder hard sneeuwen, maar dinsdag en woensdag valt er opnieuw veel sneeuw. Pas in de loop van donderdag wordt het rustiger, maar ook de verwachting voor lange termijn laat sneeuw zien.

Het verkeer moet rekening houden met grote problemen. Zaterdag overleed een Duitse 19-jarige bestuurder na een botsing met een andere auto. Er vielen bij ongelukken ook vier gewonden, van wie twee ernstig.

Treinreizigers moeten in Beieren rekening houden met ernstig oponthoud. De zware sneeuwval belemmert het treinverkeer vooral in het zuiden en westen van München. Verschillende verbindingen in de Allgäu en bijvoorbeeld in de richting van Garmisch-Partenkirchen zijn tot nader order gesloten. Volgens Deutsche Bahn zijn door de sneeuwval bomen omgevallen en op de bovenleidingen terechtgekomen.

Ook in Oostenrijk blijft het gevaar voor lawines groot, meldt de zender ÖRF. Dat geldt voor grote delen van het land. De ‘Tauernautoweg’, op de A10 tussen Salzburg en Villach, was zaterdag in beide richtingen lang afgesloten wegens lawinegevaar en het opruimen van de sneeuw. De Oostenrijkse verkeersdienst wijst ook voor zondag op het gevaar van lawines op deze route. Daarnaast blijven verschillende bergpassen net als de voorgaande dagen gesloten.

Foto: EPA

Tags:

De aanhoudende sneeuwval zorgt in Oostenrijk voor steeds meer problemen. Het pak sneeuw groeit voorlopig verder en daarmee stijgt de kans op problemen. Lees meer

Regen heeft zondag een beetje meer lucht gegeven aan de inwoners van New Delhi. De Indiase hoofdstad is al twee maanden bedekt door een dikke smoglaag. Lees meer