Pinkpop: warme laatste dag met kans op onweersbuien

Dit Pinkpopweekend kun je allerlei soorten weer verwachten. Zaterdag blijft het waarschijnlijk droog, maar is het wel vrij frisjes. Zondag doet de temperatuur een stapje omhoog en maandag kan het 24 graden worden. Juist op de laatste festivaldag kunnen in de middag en avond enkele onweersbuien ontstaan.

Vrijdag 7 juni

⛅️ Verwachting: Buien met kans op onweer begin avond, stevige wind

🌡 Temperatuur: 24 gaden begin avond, koelt snel af naar 16 graden

🚘 Aankomsttijd: na 20:00 uur

👕 Kledingadvies: regenjas, trui of lange mouwen voor einde avond

Nacht: 11 graden, droog, maar flink wat wind

🏆 Weercijfer: 7

🤧 Hooikoorts: Schone lucht door buien

☀️ Zonkracht: n.v.t.

Wie vrijdag al om 18:00 uur aan de poorten van de camping staat te rammelen, kan een bui op zijn dak krijgen. Daarbij is kans op onweer. De buien trekken ’s avonds weg, dus het is beter om wat later te komen als je je tentje droog op wil zetten. Wel kunnen dan plassen op het festivalterrein staan. De nacht verloopt wat fris, maar droog.

Zaterdag 8 juni

⛅️ Verwachting: Wolken, zon en stevige, frisse wind

🌡 Temperatuur: 19 ºC

🚘 Aankomsttijd: Maakt niet uit

👕 Kledingadvies: T-shirt, lange mouwen, iets warms tegen de frisse wind

Nacht: 10 ºC

🏆 Weercijfer: 5

🤧 Hooikoorts: droog weer, kans op klachten

☀️ Zonkracht: 6 

Het is prima festivalweer deze eerste dag van Pinkpop. Op een enkele bui na blijft het droog en wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. De temperatuur is heel normaal voor de tijd van het jaar: 19 graden. De vrij krachtige zuidwestenwind maakt het fris, dus neem winddichte en warme kleding mee. ’s Avonds neemt de wind af. Het blijft droog en tijdens de optredens is het circa 14 graden.

Zondag 9 juni

⛅️ Verwachting: Wolkenvelden, zonnige momenten, droog

🌡 Temperatuur: 22 ºC

🚘 Aankomsttijd: Maakt niet uit

👕 Kledingadvies: T-shirt, lange of korte broek, lange mouwen voor de avond 

Nacht: 12 ºC

🏆 Weercijfer: 7

🤧 Hooikoorts: droog weer, kans op klachten

☀️ Zonkracht: 6

Het is heerlijk festivalweer zondag! De temperatuur is met 22 graden dik in orde en er staat weinig wind. Last van de felle zon heb je zondag niet, want er trekken veel wolkenvelden over Landgraaf. Tussendoor zijn er zonnige momenten. In de avond koelt het geleidelijk af en aan het eind van de avond is het 16 graden. Wie het snel koud krijgt kan lange mouwen aantrekken. Het blijft waarschijnlijk droog dus die poncho kun je in je tas laten. 

Maandag 10 juni

⛅️ Verwachting: broeierig warm zomerweer, kans op onweersbuien

🌡 Temperatuur: 24 ºC

🚘 Aankomsttijd: maakt niet uit

👕 Kledingadvies: T-shirt, korte broek, regenponcho

Nacht: 13 ºC

🏆 Weercijfer: 6

🤧 Hooikoorts: warm weer, veel pollen, bij buien paar uur lang lage pollendruk

☀️ Zonkracht: 6-7

Maandag is het zweetweer. Het wordt 24 graden, maar door de hoge luchtvochtigheid voelt het warmer aan. Er ontstaan flinke stapelwolken en die kunnen uitgroeien tot enkele onweersbuien. Hoe zwaar het onweer wordt, is op dit moment nog niet te zeggen. Maandagavond blijft het lang warm, maar je moet nog steeds rekening houden met onweersbuien. Ook dinsdagochtend bij het inpakken van je tentje is kans op buien.

Voor meer informatie over Pinkpop bekijk de festivalinformatie van Festileaks.

Foto: ANP Kippa

Tags:

Het is bijzonder slecht weer in Parijs. Vanwege de grote hoeveelheden regen worden de wedstrijden op Roland Garros morgen pas weer gespeeld. Lees meer

De zon schijnt volop op het circuit Gilles Villeneuve tijdens de zevende GP van het seizoen. Toeschouwers moeten rekening houden met een hoge zonkracht. Lees meer