En dan nu lente?

De winterkou heeft plaats gemaakt voor milde lucht. De maximumtemperatuur ligt deze werkweek op 8-10 graden. Komend weekend wordt het zachter met 10 graden in het noorden, 12 in het midden en 12 tot 14 graden in het zuiden. Er zijn zelfs berekeningen die voor Zuid-Limburg met een lenteachtige 15 graden op de proppen komen. Het lentegevoel wordt vooral zaterdag tenietgedaan door veel bewolking en regen. Zondag is de wind spelbreker en is er kans op enkele buien. 

Hoewel de kou voorbij is kan het ’s nachts nog glad worden. Juist in de nacht komen telkens regionale opklaringen voor. Door bevriezing van natte wegdelen kan het dan opeens glad worden. Doordat de bodem nog een aantal dagen koud blijft koelen wegen tijdens nachtelijke opklaringen gemakkelijk af tot iets onder het vriespunt. Later in de week verdwijnt de kou in de bodem en zal ook op de laatste plaatsen het natuurijs verdwijnen.

In het weekend ligt de nachttemperatuur op +3 in het noorden tot +7 in het zuiden en is er geen kans meer op gladheid.

Zacht én wisselvallig

Het zachtere weer wordt veroorzaakt door lagedrukgebieden die deze werkweek boven onze omgeving liggen. De wind waait uit richtingen tussen zuid en west. Daarmee worden milde lucht en wolken aangevoerd. Vooral vandaag is er ook veel ruimte voor de zon en blijft het droog. Vanaf morgen komt meer bewolking voor en valt lokaal een beetje regen. Woensdagochtend is er kans op mistbanken.

In het weekend wordt met een zuidwestelijke stroming zachte lucht afkomstig vanaf de Azoren aangevoerd. Hierdoor loopt de temperatuur overal op in de dubbele cijfers en komt in het zuiden de grens van 15 graden in beeld. Daarmee zou het vijf graden warmer worden dan normaal is in deze tijd van het jaar.

Verwachting voor Maastricht

Hoe zacht het precies wordt hangt af van de hoeveelheid bewolking, regen en wind. Zaterdag is het geheel bewolkt en zijn er perioden met regen. Zondag valt een enkele bui en laat de zon zich af en toe zien. De kans is groot dat het dan fors gaat waaien. Van fraai lenteweer is ondanks de hogere temperaturen komend weekend dus nog geen sprake.


Yes laat die kleurrijke outfits maar komen! Profiteer nu van korting bij Boohoo met onze exclusieve discount codes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De winterkou heeft plaats gemaakt voor milde lucht. De maximumtemperatuur ligt deze werkweek op 8-10 graden. Komend weekend wordt het […] Lees meer

De winterkou heeft plaats gemaakt voor milde lucht. De maximumtemperatuur ligt deze werkweek op 8-10 graden. Komend weekend wordt het […] Lees meer