Kammuri afgezwakt en niet meer boven de Filipijnen

De tyfoon Kammuri is inmiddels weggetrokken van de Filipijnen. De tyfoon is bovendien afgezwakt tot een tropische depressie. Op de Filipijnen wordt de schade opgemaakt.

Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen door Kammuri, de twintigste storm die de Filipijnen in 2019 heeft getroffen. De slachtoffers kwamen door verschillende oorzaken om het leven. Zo verdronken zeker vier mensen door overstromingen, terwijl anderen bijvoorbeeld werden geraakt door omvallende bomen. Ongeveer een half miljoen mensen werden geëvacueerd.

In het noorden van de Filipijnen valt ook de komende tijd nog veel regen, maar dat is gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Het regenseizoen is daar momenteel gaande.

De dodelijkste tyfoon die de Filipijnen trof was Haiyan, die in 2013 aan land kwam. Toen zijn 7300 mensen omgekomen of vermist geraakt.

Foto: EPA

Tags:

In december kan het stormen, regenen, maar ook sneeuw en vost zijn goed mogelijk. Wat is eigenlijk het ideale weer voor het bezoeken van een kerstmarkt? Lees meer

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt donderdag tot 12.00 uur stil als gevolg van de dichte mist. Ook op Schiphol zijn meerdere vluchten vertraagd. Lees meer