Warm nazomerweer volgende week

De korte broeken kunnen weer uit de kast, want volgende week breekt een periode met nazomerweer aan. De herfst wordt op een zijspoor gezet en regionaal loopt de temperatuur in het binnenland op naar 24-25 graden! Daarbij is het droog met flink wat zon. Voor het zover is kan het in de nacht van zondag op maandag lokaal vriezen!

Het warme nazomerweer begint dinsdag. De wind draait naar het zuidoosten en daarmee wordt warme lucht vanaf het Europese continent naar ons land geblazen. De zon maakt overuren en slechts een enkel stapelwolkje werpt een schaduw op het aardoppervlak. De temperatuur loopt op naar 20-23 graden.

Woensdag en donderdag wordt het nog wat warmer. In het zuiden, zuidoosten en oosten kan flink warm worden met 24-25 graden. In de Randstad en het midden loopt de temperatuur op naar 21-23 graden. In de kustgebieden is het een graad of 20. Hiermee is het 6-9 graden warmer dan normaal! Maxima van 14-16 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Het blijft op alle dagen droog en daarmee kunnen regenjas en paraplu thuisblijven.

Orkaan Leslie

Mogelijk staat ook volgende week vrijdag, zaterdag en zondag lekker nazomerweer op het menu. Ex-orkaan Leslie trekt namelijk west van Ierland langs en stuwt daarmee een portie warme lucht naar ons land. Het kwik loopt op naar 20-25 graden. Deze verwachting is nog wel onzeker. Mocht Leslie namelijk over Engeland naar het noorden trekken, dan neemt bij ons de kans op buien toe. Bovendien zou de temperatuur dan wat lager uitvallen met 15-20 graden.

Deze vrijdag en zaterdag ook al veel zon

Ook vandaag en morgen is het prachtig najaarsweer. De zon schijnt volop en er trekken dunne sluierwolken over het land. In het noorden kunnen vandaag enkele vriendelijke stapelwolken ontstaan. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het noorden en uiterste westen, 21 in het midden en 22 in het oosten en zuiden. In het zuidoosten wordt het 23 graden.

Morgen kan het nog iets warmer worden met maxima van 20-24 graden. In Limburg kan het lokaal zelfs 25 graden worden. In de zuidoostelijke helft is het flink zonnig. In het noordwesten en noorden neemt in de middag de bewolking toe en in de avond trekken buien over het land.

Vorst in de nacht naar maandag

Zondag verloopt beduidend frisser met middagtemperaturen van 14-16 graden. Daarmee komt de temperatuur eventjes op vrij normale waarden uit voor de tijd van het jaar.

Er volgt een vorstige nacht. In de nacht van zondag op maandag kan het op neushoogte in Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente namelijk lokaal vriezen. Ook in de noordoostelijke provincies wordt het koud. Regionaal is kans op vorst aan de grond. Overdag is het prima najaarsweer met veel zon en maxima van 15-19 graden.

Foto: ANP


Jouw uitje boek je nu goedkoper bij Priceline! Geniet van deze exclusieve coupons en bonussen op jouw verblijf!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Normaal is het begin oktober 16 graden, maar vandaag had Limburg een zomerse oktoberdag. Uniek is dit niet, maar wel bijzonder. Lees meer

De politiek werkt aan een klimaatakkoord om internationale afspraken voor vermindering van de Nederlandse CO2-uitstoot uit te voeren. Wat kan jij doen? Lees meer