Herfst doet intrede

Liefhebbers van kalm en zonnig nazomerweer lijken van een koude kermis thuis te komen. Eind van de week wordt het namelijk nat en winderig. Het is niet onmogelijk dat het komend weekend zelfs tot de eerste herfststorm komt. Wie nog even wil genieten van mooi nazomerweer kan dat vandaag nog doen. Het is namelijk vrij zonnig met slechts enkele stapelwolken en maxima van 19 tot lokaal 23 graden.

Nu de laatste schoolvakanties zijn geëindigd, loopt ook de zomer ten einde. Vanaf vrijdag vestigen lagedrukgebieden zich in de buurt van ons land en regengebieden komen af en aan. De wind zoekt de zuidwesthoek op en trekt flink aan. Een vrij krachtige tot krachtige wind lijkt eerder regel te worden dan uitzondering.

Kortom: de herfst breekt aan. Of het herfstweer lang aanhoudt valt nog niet te zeggen. Wel is zeker dat de combinatie van regen en wind vanaf vrijdag extra drukte op de weg zal veroorzaken. Met maxima van circa 17 graden hebben we temperaturen die beter passen bij eind september dan bij begin september. Een stevige wind maakt het voor het gevoel nog wat frisser.

Voorlopig laatste nazomerdag vandaag

Vandaag merken we nog niets van dat alles. De zon is een dominante factor en slechts enkele stapelwolken werpen schaduwen op het aardoppervlak. In het zuidwesten en zuiden komen meer wolkenvelden voor en in Zeeland kan een spatje regen vallen. Het wordt 21 graden in het noordwesten tot lokaal 23 in de Achterhoek en Limburg. In Zeeland is het door het wolkendek iets minder warm met 19 à 20 graden. In de avond raakt het overal bewolkt. Daarmee sluiten we twee mooie nazomerdagen af en leiden we de herfst langzaam in.

Tot vrijdag hebben we vaak te maken met bewolking, maar soms kunnen we ook een glimp van de zon opvangen. Er zijn perioden met regen, maar ook voldoende droge momenten. Grote neerslagsommen verwachten we  niet. Wel kan het op de weg al drukker zijn dan normaal. De kleinste hoeveelheid regen zorgt in september namelijk al gauw voor extra lange files. Vrijdag wordt meer regen verwacht en daarmee neemt de kans op files toe.

De temperatuur gaat flink omlaag. Morgen wordt het nog 22 graden, maar vanaf woensdag wordt het niet warmer dan 17-18 graden. In het weekend gaan daar nog een paar graden af. Daarmee wordt het iets te fris voor de tijd van het jaar. Normaal bereikt de middagtemperatuur waarden van 19 graden in het noorden tot 21 in het zuidoosten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In de nacht naar woensdag en woensdagochtend krijgen de Nederlandse Bovenwindse Eilanden met orkaan Irma te maken. Volgens de laatste …
Lees meer...

 

Veel mensen hebben het gevoel dat de zomer het de laatste jaren telkens laat afweten in de periode dat alle …
Lees meer...