Zomervakantie regio zuid begint zomers

Het kan bijna niet op met het zonnige en warme weer. De komende tijd blijft het in het zuiden met 25-28 graden zomers warm. Mogelijk wordt het in de eerste week van de zomervakantie nog wat warmer en daarbij schijnt vaak de zon. Vandaag kan in het zuidoosten een onweersbui ontstaan, maar daar blijft het waarschijnlijk bij.

Vanochtend is er vooral in het zuiden, midden en oosten kans op een lichte regenbui. Verder is het wisselend bewolkt met de meeste bewolking in het zuidoosten en boven de Wadden. Vanmiddag is er een mix van zon en sluierbewolking. In Limburg kan een enkele onweersbui ontstaan en als dit gebeurt kan het lokaal even flink regenen. Op andere plaatsen blijft het droog, zeker in het midden en noorden van het land. Met 20 graden op de Wadden, 23-26 graden in de Randstad en 27-30 graden in het zuiden en zuidoosten is het warm.

Komende dagen trekken nog enkele wolkenvelden over het land en zijn er ook flinke perioden met zon. In Zuid-Limburg is donderdagmiddag nog een kleine buienkans, maar verder is het droog. Vrijdagmiddag hebben de meeste scholieren in het zuiden al vrij en wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. In het zuiden van het land is het 26-27 graden en daarmee start de zomervakantie met prima weer. In Zeeland is het een paar graden minder warm en ook wat zonniger.

Weercijfer 10

In het weekend blijft het in het zuiden en zuidoosten van het land zomers met maxima van 25-28 graden. Het wordt ook zonniger; op beide weekenddagen schijnt een groot deel van de dag de zon. Er staat niet veel wind en het weercijfer is op veel plaatsen zondag een 10! Uitstekend weer om je vakantie mee te beginnen.

Ook begin volgende week is het zonnig zomerweer. Maandag en dinsdag wordt het in het zuiden 25 tot 28 graden en later in de week kan het in Limburg en het oosten van Brabant ruim 29 graden worden. Vakantiegangers kunnen voor verkoeling op het strand terecht. Bij een aanlandige wind wordt het 21-23 graden. De temperatuur van het zeewater is 18-20 graden. Ook dan kunnen we flinke zonnige perioden verwachten.

Het zonnige, droge en warme weer houdt waarschijnlijk de hele week aan. Pas in het volgende weekend neemt de kans op een bui toe en wordt het minder warm. Het is nog te ver vooruit om te kunnen zeggen hoeveel regen er valt en dat zullen we dus moeten afwachten.


Yes een lekker weertje! De leukste vakanties deze zomer vind je op momondo nu nog goedkoper dankzij onze exclusieve kortingscodes en coupons!

Foto: J. Wiersema

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het kan bijna niet op met het zonnige en warme weer. De komende tijd blijft het in het zuiden met […] Lees meer

Het kan bijna niet op met het zonnige en warme weer. De komende tijd blijft het in het zuiden met […] Lees meer