Zonnig en warm Hemelvaartsweekend

Het lange Hemelvaartsweekend verloopt droog, zeer zonnig en warm met maxima die oplopen richting 25 graden! Er wordt zonkracht 5-6 verwacht en dat betekent dat je midden op de dag gemakkelijk kunt verbranden. Daarom is het aan te raden om je in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Vanaf vrijdag is het zelfs goed strandweer!

Vanmiddag is er nog een heel klein kansje op een zeer lokale bui, maar vanaf vanavond breekt een lange droge periode aan. Tijdens de Nationale Dodenherdenking is het droog en zijn er zonnige perioden. De temperatuur ligt om acht uur ’s avonds rond een graad of 13.

Bevrijdingsdag, en tegelijk ook Hemelvaartsdag, verloopt zonovergoten en warm. De maxima komen uit tussen 17 graden in het uiterste noorden en lokaal 21 in het zuiden van het land.

Eerste zomerse dagen sinds augustus 2015

Vrijdag wordt het nog een stuk warmer met 21 graden in het noordwesten tot lokaal 25 in het zuidoosten. Dat zou de eerste lokale zomerse dag van het jaar betekenen! Zaterdag en zondag wordt het nog iets warmer: 21 graden op de Wadden, 22-24 in Noord-Holland, Friesland en Groningen en 24-27 in het midden en zuiden. Als het in De Bilt 25 graden wordt beleven we de eerste officiële zomerse dag van het jaar.

De laatste keer dat het in ons land 25 graden of meer werd was op 31 augustus. Ook in De Bilt was het toen zomers warm. In Limburg en Zuidoost-Brabant werd het zelfs tropisch met 30-31 graden.

Strandweercijfer een 7 – bbq een 8 – watersport een 10!

Watersporters komen dit weekend aan hun trekken. De watersportweercijfers scoren vanaf vrijdag zelfs een tien. Er staat ook voldoende wind voor zeilers en (kite)surfers. Pas wel op, want de wind waait matig uit het oosten en dus drijf je snel af van de kust. Zelfs zonnebaden op het strand is vanaf vrijdag ‘s middags al een goede optie. De strandweercijfers scoren dan ook een 7! De matige oostenwind voorkomt dat een frisse zeewind opsteekt. Op de Waddeneilanden, die omringt zijn door water, is het mogelijk nog wel iets te fris voor het strand.

De avonden verlopen ook vrij warm. De terrasweercijfers en bbq-weercijfers scoren vanaf vrijdagavond gemiddeld een 8!

Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag in het verleden: http://nieuws.weeronline.nl/2-5-2016-droge-en-zonnige-4-en-5-mei/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In Ell werd het om 16:10 uur 25,4 graden. Daarmee is de eerste lokale zomerse dag een feit. Ook op andere […] Lees meer

Vrijdag start de 99e Giro d’ Italia in Nederland. Vrijdagmiddag wordt een korte tijdrit (proloog) gereden door Apeldoorn. Op zaterdag […] Lees meer