Doden door tornado’s in Alabama

In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen door twee tornado’s. Dat heeft sheriff Jay Jones gezegd tegen lokale media. Hij verwacht dat het dodental nog kan oplopen. Daarnaast zijn ook meerdere mensen gewond geraakt en worden nog mensen vermist.

De zoektocht naar overlevenden of lichamen onder het puin in de regio is stilgelegd omdat het te donker werd. Maandagochtend (lokale tijd) wordt de zoektocht weer hervat. In welke plaatsen de doden zijn gevallen en hoe ze zijn overleden, zei de sheriff niet. Volgens lokale media zijn meerdere kinderen omgekomen.

Op sociale media is te zien dat meerdere huizen in de getroffen plaatsen met de grond gelijk zijn gemaakt. ,,De schade is catastrofaal”, aldus Jones. Zeker 42.000 woningen zitten zonder stroom. ’s Nachts is het in het getroffen gebied erg koud met strenge vorst, terwijl veel mensen nu geen verwarming meer hebben door de storm.

Ook in buurstaten Georgia en Florida zijn veel gebouwen flink beschadigd door de tornado’s. Daar zijn voor zover bekend geen doden gevallen.

Foto: AFP

Tags:

De harde wind speelt carnaval vandaag parten. In de gemeente Oss worden de optochten uitgesteld. Vanmiddag neemt de wind af in kracht. Lees meer

Het onstuimige weer heeft maandagochtend al vroeg voor problemen op de weg gezorgd. Daarnaast heeft ook het vliegverkeer last van de harde wind. Lees meer