Sneeuw teistert noordelijkste skioord in Zweden

sneeuw zweden

Het meest noordelijke deel van Zweden is getroffen door flinke sneeuwval. In Riksgränsen, een dorp dat vooral bekend is vanwege de vele skipistes, viel in de voorgaande anderhalve dag zo’n twee meter sneeuw. Ook waait het stevig. Vanwege de weersomstandigheden is oranje afgevaardigd voor het noordelijke deel van het land.

In Riksgränsen hebben ze in december zelden zo veel sneeuw gehad, laat Erik Lidström, verantwoordelijk voor de sneeuwpistes van Lapland Resorts aan de krant Aftonbladet weten. Op Facebook zijn foto’s te zien met flinke hoeveelheden sneeuw. Lidström weet niet of er records verbroken zijn. “Maar zo vroeg al zoveel sneeuw is ongebruikelijk.”

Intussen is Lidström druk bezig met sneeuwschuiven. Op woensdag is het weer iets milder, maar voor donderdag en vrijdag wordt nog veel meer sneeuw verwacht. “Dat geeft niet, wij houden hier van sneeuw”, laat Lidström optekenen.

Het Zweedse Riksgränsen is een klein dorp binnen de gemeente Kiruna. Het ligt in een van de populairste wintersportgebieden van het land. Het dorp aan het meer Vassijaure is het meest noordelijke wintersportgebied van Zweden.

Foto: EPA

Tags:

November 2019 was wereldwijd een van de drie warmste novembermaanden ooit. Dat heeft het Europees agentschap voor klimaatverandering Copernicus gemeld. Lees meer

tyfoon Kammuri

Het dodental door tyfoon Kammuri op de Filipijnen is opgelopen naar zeventien, melden politie een de lokale rampenbestrijdingsdienst. Lees meer