November wereldwijd bij de drie warmste novembermaanden ooit

November 2019 was wereldwijd een van de drie warmste novembermaanden ooit. Dat heeft het Europees agentschap voor klimaatverandering Copernicus gemeld. Het is al de zesde maand op rij dat records werden gebroken of dat een record bijna sneuvelde.

De wereldwijde temperaturen waren 0,64 graden Celsius hoger dan het gemiddelde van een maand november. De referentieperiode is 1981-2010, laat Copernicus weten. De temperaturen waren in alle regio’s hoger dan het gemiddelde, met uitzondering van het westen van de Verenigde Staten, Canada en een regio die zich uitstrekt van Siberië tot aan de Iraanse kust.

2019 behoort tot de drie warmste jaren sinds 1850. Dinsdag maakten de Verenigde Naties in het kader van de internationale klimaattop in Madrid al bekend dat het voorbije decennium “uitzonderlijk warm” was.

Foto: ANP

Tags:

Het rustige weer verdwijnt op pakjesavond. De zuidwestenwind neemt duidelijk in kracht toe met later in het noordwesten kans op zware windstoten. Lees meer

sneeuw zweden

Het meest noordelijke deel van Zweden is getroffen door flinke sneeuwval. In Riksgränsen viel in de voorgaande anderhalve dag zo’n twee meter sneeuw. Lees meer