Dodental tyfoon Kammuri op Filipijnen loopt verder op

tyfoon Kammuri

Het dodental door tyfoon Kammuri op de Filipijnen is opgelopen naar zeventien. Vijf mensen zijn omgekomen in de regio Bicol in het zuiden van het grootste eiland Luzon, elf in andere delen van Luzon en één op de eilandengroep Visayas, melden politie een de lokale rampenbestrijdingsdienst.

Delen van twaalf wegen en drie bruggen zijn afgesloten, zei de nationale rampendienst. Ongeveer een half miljoen mensen zijn geëvacueerd. Er is alleen al in de regio’s Bicol en Tagalog voor zeker 14 miljoen euro aan landbouwschade.

Tyfoon Kammuri is de twintigste storm van het jaar

Kammuri is de twintigste storm die de Filipijnen in 2019 treft. De dodelijkste tyfoon was Haiyan, die in 2013 aan land kwam. Toen zijn 7300 mensen omgekomen of vermist geraakt.

Foto: EPA

Tags:
sneeuw zweden

Het meest noordelijke deel van Zweden is getroffen door flinke sneeuwval. In Riksgränsen viel in de voorgaande anderhalve dag zo’n twee meter sneeuw. Lees meer

Veel sneeuw gevallen in de staat New York

In het noordoosten van de Verenigde Staten is veel sneeuw gevallen. In de staat New York viel de meeste sneeuw en ontstond een dik pak. Lees meer