Venus en Mars zijn goed te zien

De planeet Venus was dinsdagochtend goed te zien. De hele maand december is Venus telkens te zien aan het einde van de nacht en het begin van de ochtend.

De planeet is vanaf 05.15 uur zichtbaar. Daarvoor moet je naar het zuidoosten kijken. Om 06.15 uur staat de planeet het hoogst aan de hemel en dat is dan ook het beste moment om Venus te spotten. ‘s Avonds is Venus nooit zichtbaar.

Mars dinsdagavond te zien

Komende nacht zijn de condities om Venus te spotten het best in de noordelijke provincies. Er zijn brede opklaringen, maar soms versluieren hoge wolken het schijnsel van Venus. In het midden en zuiden komt meer bewolking voor en is de kans om de planeet te zien klein. In de nachten daarna is het bewolkt en is Venus nergens te zien.

Planetenliefhebbers kunnen dinsdagavond ook nog kijken naar Mars. Deze planeet is om 19.00 uur het best zichtbaar en staat aan de zuidelijke hemel. De weerscondities zijn ideaal, want het is helder. Wie naar buiten gaat om Mars te bekijken trekt wel beter een warme winterjas aan. De temperatuur ligt namelijk dicht bij het vriespunt.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
5 december 2018

Regen tijdens Pakjesavond

Hoor de wind waait door de bomen, Sinterklaas moet door weer en wind vandaag. Heerlijk avondje is gekomen, avondje met poncho zonder warme kraag. Lees meer

Storm, stortregens, hitte en droogte hebben in de afgelopen twintig jaar vooral ontwikkelingslanden getroffen. Dat staat in de Klimaatrisico-index. Lees meer