Hou je vast voor windkracht 10

De politiek werkt aan een klimaatakkoord om internationale afspraken voor vermindering van de Nederlandse CO2-uitstoot uit te voeren. Het is wachten tot Den Haag overeenstemming bereikt. Of toch niet? Veel huizenbezitters hebben hun daken al voorzien van zonnepanelen, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Nu is er een goedkoper alternatief met de mogelijkheid om een stukje windmolen te kopen.

In 2030 moet volgens de klimaatdoelstellingen 90 procent van de hernieuwbare energie uit wind gehaald worden, waarvan tot 35 procent uit windmolens op land moet komen. Bij de helft van deze wind op land projecten wordt gestreefd naar een gedeeld eigendom.

Bij de Windcentrale kun je ‘Winddeler’ worden. Een windmolen wordt opgedeeld in 10.000 fictieve stukjes. Een Winddeel levert 20 jaar lang 500 kWh per jaar op en kost eenmalig 233 euro. Zo heeft een huishouden van vier personen gemiddeld zes Winddelen nodig om nagenoeg zelfvoorzienend te zijn. In totaal worden drie windmolens in delen verkocht.

Hou je vast voor #windkracht10

De verkoopperiode van de Winddelen loopt tot en met 10 oktober. Dat is De Dag van de Duurzaamheid. Daarom heet de campagne ‘Hou je vast voor #windkracht10’.

“Met de Windcentrale willen wij laten zien dat alle burgers in Nederland concreet invulling kunnen geven aan De Dag van de Duurzaamheid. Woorden zijn mooi maar nog veel belangrijker is dat we met z’n allen actie gaan ondernemen. Honderdduizenden mensen hebben inmiddels zonnepanelen. Maar niet iedereen heeft een geschikt dak of het budget voor zonnepanelen, het alternatief zijn Winddelen. Hiermee kan iedereen op een hele eenvoudige en goedkope manier eigen duurzame energie opwekken.” 

– Harm Reitsma, oprichter de Windcentrale 

Waarom is het nodig?

Voor wie zich afvraagt waarom het belangrijk is om in duurzame energie te investeren geven we hieronder enkele motieven:

  • Het wereldwijde klimaat warmt sterk op door de CO2-uitstoot die vrijkomt bij het verbranden van fossiele brandstoffen, met alle gevolgen van dien.
  • De luchtkwaliteit in ons land is slecht door o.a. het stoken van kolen voor de opwekking van elektriciteit.
  • De fossiele brandstofbronnen op aarde raken in de loop van deze eeuw op.

Heeft dit je nog niet overtuigd? Dan kun je duurzame energie ook simpelweg zien als een goed investering. Het levert meer op dan wanneer je geld wegzet op een spaarrekening.


Leuke gelegenheid voor de boeg? Zorg voor een verrassing met Greetz! Je bestelt er nu extra voordelig dankzij deze exclusieve kortingscode!

~ gesponsord artikel ~

Tags:

De korte broeken kunnen weer uit de kast, want volgende week breekt een periode met nazomerweer aan. De herfst wordt voorlopig op een zijspoor gezet Lees meer

Na de lange, warme en droge zomer is het nu zover: de blaadjes beginnen massaal te verkleuren. Komende tijd zal het dan ook snel tot bladval komen. Lees meer