F1 GP Monza: van hoosbuien naar zon

Hoosbuien teisterden het circuit van het Italiaanse Monza waar vrijdagmorgen de eerste vrije training van Grand Prix werd verreden. Aanvankelijk was het zelfs even onzeker of er wel gereden kon worden, maar uiteindelijk gaf wedstrijdleider Charlie Whiting de baan vrij. De wagens reden door flink opspattend water.

Ook tijdens de tweede vrije training, die vanmiddag om drie uur begint is kans op regen- en onweersbuien. De neerslagkans ligt rond 60%. Het wordt maximaal 23 graden en er staat een matige noordoostenwind.

Droger en zonniger in het weekend

In het weekend knapt het weer op. Komende nacht en zaterdagochtend is nog kans op forse buien. Daarna neemt de neerslagkans af. De kans is groot dat de derde vrije training en de kwalificatie grotendeels droog verlopen. Een enkele bui is echter vooral tijdens de training nog niet uitgesloten. Er zijn veel stapelwolken en het wordt 23 graden.

Zondag, tijdens de race, wordt geen neerslag verwacht. Het wordt opnieuw zomers warm met maxima van 24 graden. De zon schijnt uitbundig, afgewisseld door enkele stapelwolken. Er staat slechts een zwakke zuidwestenwind. Het weer krijgt zondag weercijfer 8!

Foto: AFP, Max Verstappen in Monza

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
31 augustus 2018

Warmste augustus sinds 2004

Augustus was met 18,7 graden tegen 17,5 normaal de op 7 na warmste augustusmaand. Het kwam voor het eerst sinds 2004 tot een officiële augustushittegolf. Lees meer

Zonliefhebbers kunnen zich opmaken voor een heerlijk weekend. De nazomer gaat van start en na het weekend wordt het zelfs zomers warm. Lees meer