Officieel de warmste meinacht ooit gemeten

Dinsdag 29 mei was de temperatuur in De Bilt op het koudste moment 18,0 graden. Niet eerder was het op het officiële weerstation tijdens een meinacht zo warm! Het oude record was 16,9 graden en werd gemeten op 24 mei 2012. 

Dit nachtelijke record volgt op een dagrecord. Nog nooit was het op 29 mei overdag zo warm in De Bilt en daarnaast was het ook de eerste officiële tropische dag van het jaar. Het werd 30,7 graden.

De komende dagen blijf het zeer warm voor de tijd van het jaar met 24 graden aan de westkust tot lokaal 30 graden langs de oostgrens. Daarbij kunnen vanmiddag enkele onweersbuien ontstaan, maar van zwaar onweer zoals gisteren zal geen sprake zijn. Wel kan het tijdelijk flink regenen en is lokale wateroverlast niet uit te sluiten. Morgen zullen de onweersbuien weer zwaarder uitpakken met op meer plekken hagel en grotere kans op lokale wateroverlast.

Foto: J. Wiersema


Alvast een zomervakantie boeken? Profiteer nu van extra kortingen bij Bungalows.nl dankzij deze speciale aanbiedingen en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Ook het begin van de meteorologische zomer verloopt warm. In het binnenland ligt de temperatuur vrijdag en in het weekend […] Lees meer

Het noodweer dat over het land trok heeft voornamelijk wateroverlast veroorzaakt. Er viel niet alleen veel regen, maar de neerslag […] Lees meer