Doden door tyfoon Kammuri op Filipijnen

tyfoon Kammuri trekt over Filipijnen en richt schade aan

Op de Filipijnen zijn drie mensen omgekomen door tyfoon Kammuri die maandagavond aan land is gekomen. Meer dan 500.000 mensen moesten hun huizen verlaten uit angst voor overstromingen en aardverschuivingen.

Door de hevige winden en regenval is op veel plekken de stroom uitgevallen. Ook is de luchthaven van de hoofdstad Manilla uit voorzorg gesloten en zijn de meeste scholen daar dicht. In veel havens zitten duizenden mensen vast omdat de veerboten niet mogen uitvaren.

Foto: EPA

Tyfoon Kammuri verlaat Filipijnen

Tyfoon Kammuri bevindt zich op dit moment ten zuiden van Manilla. Rondom het oog van de storm waaien winden van 160-195 km/uur. Manilla zelf kan te maken krijgen met windstoten van ruim 100 km/uur. In de hoofdstad valt circa 100 mm. Op zuidelijkere eilanden en dan vooral in bergachtige gebieden kan ruim 200 mm vallen. Omdat Kammuri zich snel over de Filipijnen beweegt vallen de neerslagsommen mee. De storm trekt vandaag in noordwestelijke richting weg.

Foto: EPA

Tags:
opwarming aarde naar vijf graden

De opwarming van de aarde gaat door. Record op record wordt gebroken en volgens nieuw onderzoek is het aan het eind van deze eeuw tot vijf graden opgewarmd. Lees meer

vogels in Nederland profiteren van nat Afrika

Trekvogels die in Nederland broeden profiteren van overvloedige regen in Afrika. Zo doen de purperreiger en de rietzanger het aanzienlijk beter dan vroeger. Lees meer