Dik pak sneeuw gevallen in New York

Veel sneeuw gevallen in de staat New York

In het noordoosten van de Verenigde Staten is veel sneeuw gevallen. Het meeste viel in de staat New York en ontstond een dik pak verse sneeuw. In de omgeving van Albany viel op veel plaatsen 40 centimeter met enkele uitschieters naar 50 centimeter. In Ithaca werd 27 cm gemeten. In de stad New York viel de sneeuw heel erg mee en werd het hooguit lokaal een beetje wit.

Ook in de staten New Hampshire, Massachusetts en Connecticut kwam de sneeuw met bakken uit de lucht. In het zuiden van New Hampshire viel ruim 30 centimeter en ten westen van Boston viel 20 tot 25 centimeter, maar dat kan nog flink toenemen, omdat daar de komende uren meer sneeuw wordt verwacht.

Foto: Lars van Galen

Komende dagen trekken nog enkele sneeuwbuien over het noordoosten van de VS. Daarbij is het ijskoud met temperaturen die overdag nauwelijks boven nul komen. ’s Nachts kan het, waar het opklaart, 10 tot 20 graden vriezen. Vanaf het weekend wordt het zachter.

Foto: Lars van Galen

Hoofdfoto: EPA

Tags:
tyfoon Kammuri

Het dodental door tyfoon Kammuri op de Filipijnen is opgelopen naar zeventien, melden politie een de lokale rampenbestrijdingsdienst. Lees meer

klimaatverandering steeds meer zichtbaar

De aarde warmt op en de effecten van klimaatverandering worden steeds meer zichtbaar. De veranderingen van het klimaat zijn haast onomkeerbaar. Lees meer