Dichte mist in Zuid-Nederland

dichte mist in Zuid-Nederland

In Brabant en Limburg is sprake van dichte mist. Daarbij is het zicht minder dan 200 meter. De mist levert hinder op voor het wegverkeer. Ook het vliegverkeer is verstoord. Er geldt code geel.

Het zicht was tot nu toe het slechtst in Eindhoven. In de Lichtstad kon om 8:20 uur slechts 82 meter ver worden gekeken. Ook in Volkel was het een klein wereldje met om 9:40 uur 83 meter.  Gilze-Rijen kende een minimaal zicht van 86 meter, Maastricht 105 meter en Ell 161 meter.

De mist in het zuiden kan hardnekkig zijn en breidt zich langzaam noordwaarts uit. De dichte mist gaat dan over in nevel en laaghangende bewolking.

Lees ook: het weerbericht voor Nederland.

Vluchten vertraagd

Op Eindhoven Airport worden dinsdagochtend tijdelijk geen vluchten uitgevoerd als gevolg van de mist. Vluchten naar onder meer Londen, Vilnius, Boedapest en Skopje zijn vertraagd.

Foto: ANP

Tags:
vogels in Nederland profiteren van nat Afrika

Trekvogels die in Nederland broeden profiteren van overvloedige regen in Afrika. Zo doen de purperreiger en de rietzanger het aanzienlijk beter dan vroeger. Lees meer

New York maakt zich op voor een flink pak sneeuw. Ook in andere delen van het noordoosten van de VS, bijvoorbeeld in Boston, kan flink wat sneeuw vallen. Lees meer