Kans op enkele onweersbui bij GP Rusland

Bij ons staat de herfst alweer een tijdje op de racekalender, maar in het zuiden van Rusland is de zomer nog lang niet voorbij. Coureurs en toeschouwers kunnen zich opmaken voor een broeierige zondag. Daarbij wordt het 25 graden en is tijdens de race kans op een enkele regen- of onweersbui.

Een zwak westenwindje blaast vochtige lucht vanaf de warme Zwarte Zee over het Sochi Autodrom. Daarbij is het tijdens de race, tussen 13:10 en 15:10 onze tijd, 24 à 25 graden. Dat wordt dus zweten! Gelukkig brandt de zon niet zo fel. Er trekken namelijk heel wat wolken over Sochi. Daar breekt af en toe een waterig zonnetje doorheen, maar er zijn ook momenten dat het even flink zonnig is. Wie zonnebrandcrème heeft meegenomen kan deze in de tas laten. Met zonkracht 4 verbrand je namelijk niet.

Houdt Max het droog?

Er is 25% kans dat het tijdens de race tot een regen- of onweersbui komt. Daarbij is de buienkans aan de start iets kleiner dan wanneer de coureurs finishen. De kans is dus groter dat een onweersbui tijdens de finale voor spanning zorgt dan aan het begin. Kortom: berg die regenbanden nog maar niet op.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Tropische storm Zorba heeft ‘landfall’ gemaakt in het westen van Griekenland. Er valt bijzonder veel regen met wateroverlast tot gevolg. Lees meer

Langzaam maar zeker glijden we verder de herfst in. Voor het eerst tijdens dit najaar heeft het lokaal op normale meethoogte gevroren. Lees meer