Warmste 29 juni ooit gemeten

De thermometer in De Bilt registreerde om 18:20 uur 31,1 graden. Daarmee is het vandaag officieel de warmste 29 juni ooit gemeten. Het warmterecord van vandaag is het zevende officiële datum-warmterecord van dit jaar. Ook in andere delen van het land werden temperaturen ruim boven 30 graden gemeten. Het warmst werd het tot nu toe in Arcen (Limburg) en Maastricht met 33,7 graden.

Het oude warmterecord dateert uit 1957. Toen werd het in De Bilt 31,0 graden. Met 31,1 graden in De Bilt beleven we vandaag het zevende officiële datum-warmterecord van 2019. In februari kwam het tot maar liefst vier warmterecords in De Bilt. Die maand werden de dagrecords voor 16, 25, 26 en 27 februari gebroken.

Ook deze junimaand heeft, inclusief vandaag, drie datum-warmterecords te pakken. Op 2 juni werd het 30,4 graden en in Volkel zelfs 32,9 graden. Eerder deze week hadden we ook een datumrecord voor De Bilt. De temperatuur op het hoofdstation steeg afgelopen dinsdag naar 33,2 graden. In het Gelderse Hupsel werd het 36,5 graden. Kouderecords zijn dit jaar nog niet gebroken.

Met deze temperaturen is het flink warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar. Gemiddeld komt de temperatuur op 19-23 graden uit.

Foto: Jolanda Bakker

Tags:

Vorige week zaterdag startte de hittegolf in Arcen. Vanaf zondag werd het op meer plaatsen zomers tot tropisch warm. Dinsdag was de warmste dag. Lees meer

Hitte heeft Veteranendag in Den Haag parte gespeeld. Meerdere mensen werden onwel en moesten worden behandeld in een van de hulpposten. Lees meer