Regen verwacht in lager gelegen wintersportgebieden

Wintersporters moeten later deze week rekening houden met regen. De temperaturen gaan omhoog, waardoor er in lager gelegen wintersportgebieden geen sneeuw maar regen valt.

In de Alpen valt momenteel in veel skigebieden sneeuw boven de 1000 meter. Vanaf donderdag wordt het geleidelijk zachter en stijgt de vorstgrens. Zaterdag en zondag staat wederom neerslag op het programma en valt boven de 2400 meter de neerslag in de vorm van sneeuw. Hoog in de bergen wordt dan lokaal meer dan 15 centimeter verse sneeuw verwacht. Daarbij kan het flink waaien.

In veel lager gelegen skigebieden ligt de temperatuur dan ruim boven het vriespunt waardoor de neerslag in de vorm van regen zal vallen. In sommige dalen komt de temperatuur dit weekend zelfs boven de 10 graden uit. Dit is slecht voor de sneeuwkwaliteit. Pas in de loop van volgende week wordt het weer kouder.

Lees hier het uitgebreide wintersportweer.

Foto: ANP XTRA

Tags:
zacht winterweer weekend

Dit weekend hebben we zeer zacht winterweer. Daarbij kunnen we ook flink wat regen verwachten. Januari sluit af in stijl met kans op een warmterecord. Lees meer

Aanstaande zondag is het weer Groundhog Day. Lees hier wat het weer doet tijdens de viering van Groundhog Day in Punxsutawney. Lees meer