Nieuwe hittegolf verwacht in Australië

Australië maakt zich op voor een nieuwe hittegolf. In Adelaide wordt het vrijdag en zaterdag circa 41 en ook in Melbourne loopt het kwik op tot ruim 40 graden. Zelfs het eiland Tasmanië zucht onder de hitte: daar wordt het zaterdag 38 graden. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan betekent het een record.

De autoriteiten van de deelstaat Zuid-Australië hebben een waarschuwing voor extreme hitte – code rood – doen uitgaan. In het uiterste zuiden lijkt de hitte na het weekeinde weer voorbij te zijn, maar in het binnenland en langs de oostkust kan het hete weer nog de hele week aanhouden. Wel is de hitte aan de oostkust minder hevig: zo kan het in Sydney de komende dagen 28 tot 30 graden worden, na het weekeinde worden temperaturen van 30 tot 34 graden verwacht.

De Australiërs zijn wel wat gewend, de gemiddelde temperatuur kwam er in januari niet onder de 30 graden. Het was daarmee de heetste januari sinds de weermetingen in 1910 van start gingen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Na een zeer zachte en zonnige periode staat komende tijd heel ander weer op het programma voor de Alpen. Er vallen regelmatig sneeuwbuien en het is bewolkt. Lees meer

Californië kennen we uit het nieuws vooral vanwege de vaak heersende droogte. De laatste tijd bepalen overstromingen het nieuws, zo ook deze week. Lees meer