Koudste dag van de winter vandaag

Met maxima van -1 in Zeeland tot -4 graden in het noordoosten wordt het vandaag de koudste dag van de winter. In De Bilt wordt het naar verwachting maximaal -2 graden. Daarmee wordt het de eerste officiële ijsdag van de winter én de koudste 28 februari ooit gemeten. Het record staat op -1,6 graden gemeten in 1904. Ook het dagrecord voor de maximumtemperatuur over alle stations sneuvelt waarschijnlijk. Dit staat op -3,2 graden gemeten te Eelde in 1947.

Vanochtend vroeg is het al erg koud met op grote schaal minima van -7 tot -9 graden. In Woensdrecht (Noord-Brabant) en Nieuw-Beerta (Oost-Groningen) vriest het streng met temperaturen van respectievelijk -10,5 en -10,2 graden. Een stevige oostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van -12 tot -18 graden. Voor het gevoel was het tot dusver het koudst in Nieuw Beerta (Groningen) met -19,2 graden.

Vanmiddag loopt de temperatuur op naar -1 in het zuidwesten tot -4 graden in het noordoosten. Normaal is het eind februari ’s middags 6 tot 8 graden boven nul. Door een vrij krachtige tot krachtige oostenwind (5-6 Bft.) blijft het voor het gevoel 10 tot 14 graden vriezen! Daarbij wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog.

Gevoelstemperatuur van -15 tot -20 graden bij start meteorologische lente

Komende nacht wordt het opnieuw ijskoud met -8 graden in de Randstad tot lokaal -11 aan de Duitse grens. Donderdagochtend vroeg worden deze laagste waarden behaald en voelt het aan als -15 tot -20 graden! Daarmee begint de meteorologische lente ijzig koud. Donderdag overdag stijgt de temperatuur naar 0 tot -3 graden, maar de wind houdt de gevoelstemperatuur tussen -8 en -12 graden.

Vrijdag overdag blijft het nog koud met temperaturen rond het vriespunt en in de vroege ochtend waarden van -5 tot -9 graden. Vooral in het noorden en midden van het land is het nog zonnig. In het zuiden neemt de bewolking toe en trekt in de loop van de middag een sneeuwzone het land binnen. Tijdens de avond en de nacht naar zaterdag breidt de sneeuw zich over ons land uit en kan een sneeuwdekje ontstaan.

In het weekend wordt de kou geleidelijk verdreven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Van tijd tot tijd valt neerslag in de vorm van sneeuw en ijzel. Vooral in het noordoosten kan de kou hardnekkig blijven plakken met langdurige gladheid tot gevolg, maar ook elders blijven de wegen lang koud en kan het tot ver in het komende weekend verraderlijk glad zijn!


Niet getreurd want als je nu online shopt bij De Bijenkorf profiteer je van de beste acties met deze unieke kortingscode!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Met maxima van -1 in Zeeland tot -4 graden in het noordoosten wordt het vandaag de koudste dag van de […] Lees meer

Met maxima van -1 in Zeeland tot -4 graden in het noordoosten wordt het vandaag de koudste dag van de […] Lees meer