Vissersboot gezonken bij Texel, maar duikactie gestaakt om slecht weer

Donderdagochtend is een Urkse vissersboot gezonken nabij Texel. Een duikactie naar de vissersboot is donderdag vanwege het slechte weer en de hoge golven volgens De Kustwacht niet mogelijk. Ook vrijdag is de kans klein dat duikers het water in kunnen omdat dan ook slecht weer wordt verwacht. “We gaan ervan uit dat dit zaterdag pas kan”, aldus een woordvoerder van De Kustwacht.

De vissersboot uit Urk, de UK165 Lummetje, is zo goed als zeker gevonden op de bodem voor de kust van Texel. Een sonar van de mijnenjager Zr. Ms Makkum heeft de boot gelokaliseerd, maar dat kan pas bevestigd worden als duikers bij de boot kunnen kijken. Op de boot zaten een 27-jarige en 41-jarige man uit Urk.

Met diverse boten en een helikopter wordt naar de opvarenden gezocht. Ook diverse collega’s zijn met hun boot het water op gegaan om te helpen. “We blijven zoeken tot het donker wordt”, aldus De Kustwacht. De boot verdween donderdagochtend vroeg.

Op het moment dat de boot vermist raakte stond er een vrij krachtige tot lokaal harde wind. Bovendien regende het stevig.

Foto: ANP

Tags:
opnieuw sneeuwstorm op komst in VS

Verschillende stormen zijn spelbreker bij Thanksgiving in de VS. Het slechte weer is nog niet voorbij. Een nieuwe sneeuwstorm is op weg naar de VS. Lees meer

28 november 2019

Australië wacht zware zomer

veel branden verwacht in zomer Australië

Het ziet er niet goed uit voor de natuurbranden in Australië. Australië moet namlijk rekening houden met een bijzonder warme en droge zomer. Lees meer