Groningen bedekt onder een laagje sneeuw

sneeuw

Groningen was dinsdagmiddag bedekt onder een dun laagje sneeuw. Op sociale media worden massaal foto’s en video’s gedeeld van de sneeuwval in het noorden van het land, de #sneeuw was trending op Twitter.

De sneeuw bleef maar even liggen. De winterse neerslag zorgde voor een flinke temperatuurdaling in de provincie Groningen. Zo was het in Eelde dinsdagochtend nog 6 graden, maar toen de vlokken neerdwarrelde daalde de temperatuur naar 1,7 graden. Van gladheid was geen sprake, omdat het wegdek relatief warm was voor het laagje sneeuw.

Alleen in het noordoosten kan later vandaag nog wat natte sneeuw vallen. In de rest van het land vallen buien waarbij regen en ook hagel kan voorkomen.

Vorige week in Limburg regionaal een witte wereld

Eventuele sneeuwval morgen is niet de eerste sneeuw in het land van dit jaar. Vorige week woensdag kwam het in Limburg zelfs op sommige plekken tot een wittig landschap. De dunne sneeuwlaag was niet gevallen uit winterse buien, maar uit mist.

Foto: ANP

Tags:
29 januari 2020

Zo warm was deze januari!

januari zacht

Januari was zeer zacht, landelijk gemiddeld droog en ook somber. In dit maandoverzicht lees je hoe de eerste maand van 2020 verliep. Lees meer

Het grootste deel van Nederland ligt over honderd jaar onder water. Dat denkt ruim 20 procent van de Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek. Lees meer