Eerste hittegolf op de Waddeneilanden

hittegolf Waddeneilanden

Ook op de Waddeneilanden is nu sprake van een hittegolf. Op beide KNMI weerstations (op Vlieland en Terschelling) werd het vanmiddag meer dan 25 graden. Voor zover bekend is dit de eerste hittegolf op de Wadden.

Afgelopen dinsdag werd het op de waarneemstations van het KNMI op Vlieland en Terschelling 25 graden. De drie dagen daarna werd het meer dan 30 graden. Vrijdag werd het zelfs 32,2 graden op Terschelling en 32,6 graden op Vlieland.

Nog nooit eerder een hittegolf op de Waddeneilanden?

Het waarneemstation van Vlieland bestaat sinds 1996 en dat van Terschelling sinds 1994. Sindsdien is er nog nooit een officiële hittegolf geweest. Of er daarvoor ooit een hittegolf is geweest valt niet te zeggen, omdat de KNMI waarneemstations er nog niet waren.

Wat is een hittegolf?

Lees het actuele weerbericht.

Foto: ANP

Tags:
Watergevecht bij extreme hitte

Het is de laatste dag met extreme hitte met 33-40 graden. Vanavond, komende nacht en morgen brengen onweersbuien in het zuiden, midden en westen verkoeling. Lees meer

GP race Hockehneim

Tijdens de GP race in Hockenheim komen de regenbanden zeer waarschijnlijk van pas. Er is kans op buien waarbij kans is op onweer. Lees meer