Warmste 27 februari ooit gemeten

Het regent warmterecords de afgelopen dagen en vandaag is geen uitzondering! Om 13:00 uur werd in De Bilt een temperatuur van 16,8 graden gemeten. Daarmee is het officieel de warmste 27 februari sinds het begin van de metingen in 1901. Het vorige record stond op 16,3 graden en werd gemeten in 2003.

Het record van vandaag is alweer het vierde dag-warmterecord in De Bilt in februari. Ook op 16, 25 en 26 februari vestigde het hoofdstation een datumrecord. In 2018 kwam het in De Bilt verspreid over het jaar 14 keer tot een officieel warmterecord.

Herfst op komst

Het warmst was het tot nu toe in Eindhoven met 19,4 graden. De maxima komen vandaag uit op 15 graden in het noorden tot 19 in het zuiden. In het uiterste zuiden flirt de temperatuur zelfs met de grens van 20 graden. Daarbij schijnt de zon uitbundig en staat er een zwakke zuidenwind.

Vandaag is voorlopig de laatste dag met lenteweer. Morgen neemt de bewolking toe en ’s middags maken het zuiden en zuidwesten kans op een beetje regen. Met 9-13 graden is het een stuk minder zacht dan de afgelopen dagen. Ook vrijdag voert bewolking de boventoon. Het carnavalsweekend verloopt wisselvallig en winderig met maxima van 8-13 graden.

Veel records in unieke lenteperiode

Niet alleen in De Bilt regende het warmterecords, ook in de rest van het land werden records aaneengeregen. Zo beleefde vrijwel het hele land gisteren de warmste dag in heel februari sinds het begin van de metingen. Maar liefst 29 van de 34 weerstations van het KNMI behaalden een maandrecord.

Op alle huidige KNMI-weerstations was het de warmste 26 februari ooit gemeten en ook 25 februari leverde op alle weerstations dagrecords op. Met vandaag erbij produceert deze lenteachtige periode drie recorddagen op een rij.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De meteorologische winter is na morgen ten einde. Februari leek meer een lentemaand dan een wintermaand, hoe zat dat ook alweer met december en januari? Lees meer

Nog één keer laat de lente deze maand van zich horen. Opnieuw is een warmterecord gebroken. In heel Nederland was het op 27 februari niet eerder zo warm. Lees meer