Morgen onstuimig met kans op natte sneeuw

Morgen wordt een onstuimige dag met veel wind en buien. Deze buien kunnen fel uitpakken met hagel en onweer. Ook is kans op natte sneeuw. In de kustgebieden waait tijdelijke een stormachtige wind en zijn zware windstoten mogelijk tot circa 80 km/uur.

In de ochtend trekken felle buien van west naar oost over het land. Hierbij is vooral in de kustprovincies kans op een klap onweer en hagel. De wind draait van zuidwest naar west en is langs de westkust tijdelijk stormachtig (8 Bft.) met kans op windstoten tot circa 80 km/uur.

Morgenmiddag zijn de meeste buien voor de noordelijke helft van het land. Tijdens een felle hagelbui kan het lokaal heel eventjes wit worden. Langs de noordkust en op de Wadden waait dan een stormachtige westenwind en is kans op zware windstoten. In de loop van de middag neemt de buiigheid wat af. Ook de wind wordt in de tweede helft van de middag iets minder krachtig. De maximumtemperatuur komt uit rond 5 graden, maar in een felle bui zakt het kwik tot een graad of 2. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt.

Buien met natte sneeuw, gladheid juist tijdens opklaringen

Morgenavond en in de nacht naar woensdag is er een mix van opklaringen en enkele winterse buien. Hierbij is kletsnatte sneeuw mogelijk. De kans op een witte wereld is zeer klein, maar de kans op gladheid is wel aanwezig. Juist na een bui, tijdens brede opklaringen, kan gladheid ontstaan. Onder een heldere hemel kan de temperatuur van koudegevoelige wegen, zoals bruggen, afkoelen tot het vriespunt en is kans op gladheid door bevriezing van natte wegen.

Check het weerbericht Nederland voor het weer van vandaag en na morgen.

Vorige week in Limburg regionaal een witte wereld

Eventuele sneeuwval morgen is niet de eerste sneeuw in het land van dit jaar. Vorige week woensdag kwam het in Limburg zelfs op sommige plekken tot een wittig landschap. De dunne sneeuwlaag was niet gevallen uit winterse buien, maar uit mist.

Foto Jannes Wiersema

Tags:

Het dodental als gevolg van dagenlange hevige stormen en overstromingen in Brazilië, deelstaat Minas Gerais, is gestegen naar 44.Overst Lees meer

winters tintje

Deze week staat regelmatig veel wind op het programma en daarbij komt het ook tot flinke buien, soms met een winters tintje. Lees meer