Meteorologische lente start herfstachtig

Na een paar fraaie winterse dagen begint dinsdag de meteorologische lente zonder lentekriebels. Dankzij stevige westelijke winden lijkt het herfst. Bewolking en buien voeren de boventoon en dinsdag valt ook nog (natte) sneeuw. Daarna wordt het zachter, maar lenteachtige temperaturen liggen niet in het verschiet. Eind van de week keren winterse ongemakken terug. Waarschijnlijk kunnen we in de ochtend weer autoruiten krabben en moeten we voor gladheid oppassen.

Winterse schrikkeldag

Maandag, schrikkeldag, is het nog fraai winterweer met flink wat zonneschijn. Overdag is het een graad of 5 en in de nacht vriest het licht. Er staat daarbij een frisse noordelijke wind.

Geen lente, maar herfst

Dinsdag gaat de meteorologische lente fris van start met op de meeste plaatsen temperaturen onder nul. In het westen valt regen en in het oosten wordt in de middag natte sneeuw verwacht. Met een stevige zuidwestelijke wind wordt zachte vochtige lucht het land ingeblazen.

De dagen daarna overheerst de bewolking en valt elke dag regen. Het is het overdag een graad of 8 en in de nachten koelt het slechts een paar graden af. Wind, bewolking en regen doen je aan de herfst denken en vergeten dat de meteorologische lente begonnen is.

Winterse ongemakken

Eind van de week krijgt de wind een noordelijke component en zien we weer winterse ongemakken in het weerbeeld verschijnen. In de nachten kan het afkoelen tot dichtbij of rond het vriespunt. Autoruiten moeten in de ochtend waarschijnlijk weer worden gekrabd en de wegen kunnen lokaal glad zijn. Naast regenbuien is kans op hagel of natte sneeuw.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
28 februari 2016

Het weer op schrikkeldag

Schrikkeldag 2016 verloopt zonnig. In De Bilt wordt het misschien wel de zonnigste schrikkeldag sinds de start van de metingen […] Lees meer

De winter is de op één na warmste ooit met een gemiddelde temperatuur in De Bilt van 6,4 graden tegen […] Lees meer