Eerste regionale hittegolf een feit

Om 12:10 uur is de temperatuur in Arcen naar 25,0 graden gestegen. Daarmee heeft Arcen een vijfdelige serie zomerse dagen waarvan het op drie dagen tropisch werd met 30 graden of meer. De eerste regionale hittegolf van het jaar is hiermee een feit. Morgen breidt de hittegolf zich waarschijnlijk uit naar Brabant.

In Arcen is de temperatuur naar een zomerse waarde gestegen en daarmee hebben we de eerste regionale hittegolf van het jaar. Sinds afgelopen zaterdag heeft het Limburgse dorp te maken met hoogzomerse temperaturen. Zaterdag viel de hitte nog mee en werd het 25,4 graden. De dagen daarna verliepen tropisch met maxima van meer dan 30 graden. Gisteren bereikte de hitte het hoogtepunt met in Arcen 36,1 graden. In het Gelderse Hupsel was het met 36,5 graden nog warmer.

Hittegolf 2018 recordlang

De laatste regionale hittegolf eindigde op 9 augustus. Deze hittegolf was in Twenthe en Hupsel met 29 dagen extreem lang en begon op 12 juli. De hoogste temperaturen werden gemeten op 26 juli. In grote delen van het land werd het uitzonderlijk warm met maxima van 35 tot 37 graden. In Arcen werd het maar liefst 38,2 graden. Daarvoor was ook in de periode 27 juni tot 9 juli in Arcen sprake van een hittegolf.

Morgen zal ook in Volkel en mogelijk ook in Hupsel sprake zijn van een hittegolf zodra het 25 graden wordt. Op veel andere plaatsen in het binnenland moet het met 30 graden of meer nog één keer tropisch warm worden om te kunnen spreken van een hittegolf.

Foto: ANP

Tags:

De formule 1 gaat komend weekend verder met de GP van Oostenrijk. De coureurs racen op een droge baan met een brandende zon. Lees meer

Alle bruggen in Amsterdam zijn weer te bedienen. Door de hitte konden enkele bruggen in de hoofdstad dinsdag niet meer open Lees meer