Koudste 26 april ooit gemeten

Vandaag werd het in De Bilt niet warmer dan 7,7 graden. Daarmee is het de koudste 26 april ooit gemeten. Het kouderecord was tot vandaag in handen van 1989 met een maximumtemperatuur van 7,9 graden. Door een stevige wind was het voor het gevoelig vanmiddag zelfs maar 1-4 graden.

Het koude weer gaat gepaard met talrijke buien. Hagel, onweer, windstoten en natte sneeuw speelden het verkeer vandaag parten. In Overijssel, Drenthe en delen van Friesland was het vanochtend glad op de wegen door sneeuw. Lokaal lag vanochtend vroeg een sneeuwdek van 3 cm. De laatste keer dat er zo laat in het voorjaar nog een sneeuwdek lag was in 1979. Toen was het lokaal wit op 2 mei en op 4 mei.

Buien houden aan tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Vanavond en tijdens Koningsnacht houden de buien met kans op onweer een hagel aan. De meeste neerslag valt in het westen, zuidwesten en zuiden. De gevoelstemperatuur ligt rond of onder het vriespunt. De gewone temperatuur komt uit tussen 5 graden aan zee en 1 in het noordoosten.

Morgen tijdens Koningsdag zijn er veel wolkenvelden met in het hele land kans op buien. In de vroege ochtend is vooral in de westelijke kustgebieden kans op onweer en in de middag juist in het binnenland. In de middag staat er een matige tot vrij krachtige noordwestenwind en met zo’n 9 graden is het de koudste koninklijke feestdag sinds de jaren 80.

In de late middag en aan het begin van de avond neemt de buiigheid iets af en kan vooral in het westen op een aantal plaatsen de zon nog even doorbreken.

Hoofdfoto: sneeuw in Diever (Drenthe), Marcella Kleine

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In De Bilt werd het vandaag maximaal 10,7 graden. Daarmee is dit de koudste koninklijke feestdag sinds 1985. Vanaf de […] Lees meer

Het buiige, onstuimige en zeer koude weer laat de Koningsnacht en Koningsdag niet ongemoeid. Het wordt waarschijnlijk de koudste Koningsdag […] Lees meer