Sneeuw in delen van Griekenland en Turkije

Niet alleen Italië kampt met slecht weer. Ook Griekenland en Turkije krijgen de komende dagen te maken met stevige buien en wind. Ook kan regionaal sneeuw vallen. In de bergen zelfs een flink pak.

Koude lucht vanaf de Balkan en zachte lucht vanaf de Middellandse Zee komen vrijdag samen boven Griekenland en Turkije. Hierdoor ontstaan flinke buien met kans op 50 tot 100 millimeter regen. In het noorden van Griekenland en in de hoge delen van Turkije kunnen de buien voor een laagje sneeuw zorgen. Hoog in de Griekse bergen kan zelfs een pak sneeuw van enkele tientallen centimeters vallen. In de zuidelijke regio’s gaan de buien gepaard met onweer.

Zondag op de eilanden nog veel neerslag

Zondag wordt het op het Griekse vasteland overwegend droog, maar hebben de eilanden in de Egeïsche Zee en Kreta nog te maken met forse buien en wind. In totaal valt daar de komende dagen zo’n 30-60 millimeter neerslag. Maandag wordt het ook daar op de meeste plaatsen droog. In Turkije maakt de regen volgende week ook plaats voor droger weer.

Foto: AFP

Tags:

De satellieten van NASA en ESA ondervinden geen hinder van corona, ondanks dat kantoren leeg zijn en wetenschappers thuis werken. Lees meer

Het midden en zuiden van Italië kampen met noodweer. Er vallen zeer grote hoeveelheden regen en het waait flink. Er geldt code oranje of rood. Lees meer