Februarirecord in De Bilt opnieuw gebroken

Het kersverse temperatuurrecord in De Bilt voor heel februari is na één dag alweer gebroken. Gisteren werd het maandrecord flink aangescherpt naar 18,3 graden. Het record stond op 17,3 graden, gemeten op 28 februari 1959. Om 13:40 uur vandaag werd het met 18,4 graden nog net iets warmer dan gisteren. Uiteindelijk is het maar liefst 18,9 graden geworden!

Eerder vanmiddag werd het met 15,3 graden in De Bilt officieel al de warmste 26 februari en daarna steeg de temperatuur zelfs naar 18,9 graden. Nog warmer is het in Wijk aan Zee met tot dusver 19,0 graden.

Morgen kan het in het zuiden en zuidoosten ruim 19 graden worden. De rest van het binnenland krijgt iets minder hoge temperaturen met 15-17 graden en in de kustprovincies wordt het 12-15 graden.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het is vandaag 33 jaar geleden dat de veertiende Elfstedentocht werd verreden. Het verschil in weerbeeld tussen toen en nu kan haast niet groter! Lees meer

Bovengemiddelde temperaturen hebben voor de derde keer geleid tot een warmterecord. Op deze datum was het nog nooit zo warm in De Bilt als vandaag. Lees meer