Maandverwachting: dit weer kun je deze februari verwachten

Februari weer zacht weer narcissen lopen uit

Voor winterliefhebbers zijn het zware tijden. Ook in februari is de kans namelijk klein dat het nog écht winter wordt. Westelijke en zuidwestelijke winden domineren het weerbeeld en daarmee wordt zachte lucht naar ons land geblazen. Met een beetje geluk valt er een keer (natte) sneeuw, maar ook die kans is gering. De schaatsen kunnen hoogstwaarschijnlijk in het vet blijven. In dit artikel lees je wat voor weer we in februari precies krijgen.

Het weer in februari lijkt een beetje op dat van januari. Er zijn perioden met zuidwestenwinden. Daarbij kan de temperatuur dagenlang boven 10 graden uitkomen en is het grijs en regenachtig. Normaal is het in februari overdag een graad of 6. Vooral halverwege de maand is er kans op rustig weer. In de nacht kan het dan vriezen en overdag komt de temperatuur ruim boven nul uit. Nachtelijke temperaturen rond het vriespunt zijn heel normaal in februari. Ook is kans op mist.

Mogelijk komt de wind een aantal dagen uit het noordwesten, wat winterse buien op kan leveren. De kans dat sneeuw een keer blijft liggen is klein. Noorden- of oostenwinden lijken deze februarimaand uit te blijven. Daardoor kan koude poollucht ons land niet bereiken.

Verwachting februari Weeronline

De gemiddelde maandtemperatuur komt uit op 4,5 graden. Dat is bijna anderhalve graad warmer dan de gebruikelijke 3,3 graden. Er valt waarschijnlijk de normale hoeveelheid regen van 55 mm.

Weten wat voor weer het deze week wordt? Lees dan ons weerbericht.

Foto: Jolanda Bakker

Tags:
Krokus in de winter

Het eerste warmterecord van 2020 is een feit. Het is officieel de warmste 31 januari ooit gemeten in De Bilt. Volgen er nog meer records? Lees meer

Het wereldkampioenschap veldrijden in het Zwitserse Dübendorf belooft dit weekend regenachtig te worden. Het wordt een echte modderpoel. Lees meer