Bijna een maandsom regen in Zuid-Holland

Stevige regen- en onweersbuien hebben sinds afgelopen nacht in Zuid- en Noord-Holland veel regen achtergelaten. Op grote schaal viel meer dan 40 mm regen, een halve maandsom. Sommige buien gingen gepaard met hagel en windstoten. De meeste regen viel in Zuid-Holland. In Melissant viel 76 mm en in Hellevoetsluis 77 mm. Dit komt overeen met 77 liter water per vierkante meter. Dat zijn dus bijna 8 emmers water van 10 liter op elke vierkante meter! Normaal valt in heel augustus in het westen circa 90 mm.

Vooral in Goeree-Overflakkee viel extreem veel regen. Naast de 76 mm in Melissant, kwam Stellendam op 70 mm uit en Ouddorp op 69 mm. Toevallig vond uitgerekend vandaag in Goeree-Overflakkee het evenement ‘De Omloop’ plaats. 689 deelnemers deden mee aan een tocht van 110 km over het eiland. De tocht viel letterlijk in het water.

Ook in Noord-Holland was het op sommige plaatsen kletsnat. Bergen noteerde 50 mm en in Egmond aan Zee viel 48 mm.

Kustgebieden blijven last houden van buien

Vanavond lossen de buien en stapelwolken in het binnenland op. In de kustgebieden gaat de buiigheid door. Dankzij voeding van het relatief warme zeewater blijven de buien daar ontstaan. De neerslagtotalen kunnen daardoor nog verder oplopen naar ruim 80 mm. Bij buien is kans op onweer, hagel en zware windstoten van 75 km/u. Vannacht nemen de buien in intensiteit af.


Zin in vakantie? Bij Guide and Go profiteer je van extra korting op je reis dankzij onze exclusieve aanbieding!

Foto: Jannes Wiersema

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De race, die zich afspeelt tussen 15:10 en 17:10 uur, verloopt zeer waarschijnlijk droog. De zon schijnt regelmatig en de temperatuur ligt rond 18 graden. Lees meer

25 augustus 2018

Zonnigste zomer sinds 1976

Met deze zomer gemiddeld over het land circa 763 uur zon was het sinds 1976 niet zo zonnig. De zomertemperatuur kwam in De Bilt recordhoog uit! Lees meer