Niet eerder zo warm op 25 juni

In Hupsel werd om 13:30 uur 34,2 graden genoteerd. Daarmee was het nog nooit ergens in Nederland zo warm op 25 juni. In grote delen van het land worden vandaag tropische temperaturen gehaald. Ook het officiële warmterecord in De Bilt kan vandaag sneuvelen.

Het oude warmterecord dateert uit 1976. In Volkel werd toen 34,0 graden gemeten. Indien het in De Bilt warmer dan 32,9 graden wordt, is het vandaag ook officieel de warmste 25 juni die ooit gemeten. Dat zou dan het zesde officiële warmterecord van het jaar zijn. In februari kwam het tot maar liefst vier warmterecords in De Bilt. Die maand werden de dagrecords voor 16, 25, 26 en 27 februari gebroken. Begin deze maand werd ook een officieel warmterecord behaald. Op 2 juni werd het 30,4 graden. In Volkel werd het zelfs 32,9 graden en dat was goed voor een landelijk warmterecord.

Met deze temperaturen is het flink warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar. Gemiddeld komt de temperatuur op 20-22 graden uit.

Foto: Jannes Wiersema

Tags:

Bij de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten zijn zeven migranten overleden. Waarschijnlijk zijn ze omgekomen door de hitte. Lees meer

Bruggen kunnen door het warme weer sterk uitzetten. Door de bruggen te koelen met water wordt voorkomen dat deze niet meer te bedienen zijn. Lees meer