GP Monaco: kans op buien tijdens finale

Goed nieuws voor Max Verstappen: tijdens GP van Monaco deze zondag is kans op buien. Zeker in de laatste rondjes wordt de buienkans alleen maar groter en dat kan een spetterende finale opleveren. Het stratencircuit van Monaco staat als lastig te boek. De mogelijke regen maakt het extra moeilijk om op de krappe wegen van de vangrail weg te blijven.

In een eerdere verwachting leek het nog droog te blijven in Monaco, maar de weergoden zijn Max goedgezind. De kans op buien tijdens de race is op dit moment bijna 50%. Droog-weerrijders hoeven niet te vrezen voor kletsnatte condities. Een kans op buien betekent namelijk dat de regen van korte duur is en er ook droge perioden zijn. Het is zelfs mogelijk dat de buien Monaco links laten liggen en de race geheel droog verloopt. Bovendien gaat het niet om heftige onweersbuien, maar ‘gewone’ regenbuien. Daarbij regent het even, maar gaan de hemelsluizen niet wagenwijd open.

Bewolkt, maar warm

Er trekken veel wolkenvelden over het prinsdom aan de Côte d’Azur en dat tempert het mediterrane sfeertje een beetje. Toch zijn er ook zonnige momenten. Met maximaal 22 graden en slechts een zwakke tot matige zeewind is het goed toeven voor de Monegaskische jetset.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: AFP

Tags:

De beklimming van de Gavia in de Ronde van Italië is geschrapt, omdat de bergpas in de Italiaanse Alpen volledig is dichtgesneeuwd. Lees meer

Er moet weer flink geklommen worden in de veertiende etappe van de Giro d’Italia, maar prettig fietsweer hoeven de renners niet te verwachten. Lees meer