Het houdt niet op! Buien in Giro-etappe naar Courmayeur

Er moet zaterdag weer flink geklommen worden in de veertiende etappe van de Giro d’Italia. Prettig fietsweer hoeven de renners niet te verwachten. Er staan alweer buien op het programma.

In Aosta is het zo’n 20 graden. Hoger in het dal is het in Courmayeur, de finishplaats, slechts 12 graden. Hoog in de omliggende bergen ligt nog wel sneeuw. De vorstgrens ligt dit weekend tussen de 2800 en 2900 meter. Tijdens de etappe wordt naar 1950 meter geklommen, dus met vorst hoeven de wielrenners geen rekening te houden. Wel is kans op enkele buien en daarbij kan ook onweer voorkomen. De buien maken de etappe, die vanwege de vele beklimmingen al zwaar is, nog zwaarder.

De Italiaanse overheid waarschuwt voor de kans op onweer middels een gele waarschuwing. Dit is de lichtste waarschuwingscategorie.

Foto: AFP

Tags:

Goed nieuws voor Max Verstappen: tijdens GP van Monaco deze zondag is kans op buien. Zeker in de laatste rondjes wordt de buienkans alleen maar groter. Lees meer

Het vooruitzicht naar Hemelvaartsdag laat veel bewolking, een stevige wind en buien zien. Met 14-18 graden wordt het iets kouder dan gemiddeld eind mei. Lees meer