Renners wacht zware Luik-Bastenaken-Luik

Het peloton staat zondag een zware editie van de wielerkoers Luik-Bastenaken-Luik te wachten. De kans op buien in de Ardennen is groot en met maximaal een graad of 9 is het fris.

Sommige buien kunnen bovendien fel zijn. Daarbij is kans op zware regenval, hagel en – in de middag – onweer. Tijdens die buien loopt het kwik terug naar een graad of 9. De zon krijgen de renners en toeschouwers nauwelijks te zien.

Luik-Bastenaken-Luik, verreden sinds 1892, geldt als het sluitstuk van de voorjaarsklassiekers. Start en finish liggen in Luik, tussendoor moeten de renners 256 kilometer afleggen met vooral in het slot een aantal pittige klimmen.

Wout Poels laatste Nederlandse winnaar

Vorig jaar ging de titel naar de Luxemburger Bob Jungels. De laatste Nederlander die de klassieker won was Wout Poels in 2016.

Foto ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het dodental door noodweer in Zuid-Afrika loopt op richting zeventig. Zware regenval leidde woensdag tot modderstromen. Lees meer

Het is nog maar april, maar waterbeheerders nemen nu al voorzorgsmaatregelen om de beschikbaarheid van zoetwater in de zomer zo groot mogelijk te houden. Lees meer