Dodental noodweer Zuid-Afrika loopt op naar 70

Het dodental door noodweer in Zuid-Afrika loopt op richting zeventig. Dat melden lokale autoriteiten. Zware regenval leidde woensdag tot modderstromen.

Vooral de provincie KwaZoeloe-Natal is getroffen. Dit soort overstromingen komt daar vaker voor, maar een lokale overheidsfunctionaris zegt dat hij “dit nog nooit heeft meegemaakt”. Vorige week vielen in de regio al dertien doden toen het dak van een kerk instortte.

Modderstromen door dichtbevolkt gebied

De lokale meteorologische dienst meldt dat de storm niet abnormaal is, hoewel er met ongeveer 100 millimeter tussen maandag en dinsdag wel redelijk veel neerslag is gevallen. Het grote aantal overledenen komt vooral doordat de modderstromen plaatsvonden in een dichtbevolkt gebied.

Staatsomroep SABC meldde woensdag dat ook minstens drie doden zijn gevallen door overstromingen in de provincie Oost-Kaap. President Cyril Ramaphosa gaat de getroffen gebieden bezoeken.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Spanje beleeft momenteel een paar frisse lentedagen. In het binnenland van Spanje, in de buurt van Valladolid, heeft het zelfs gesneeuwd. Lees meer

Het peloton staat zondag een zware editie van de wielerkoers Luik-Bastenaken-Luik te wachten. De kans op buien in de Ardennen is groot. Lees meer