Hevige regenval in Japan

De komende dagen krijgen Japan en Zuid-Korea te maken met veel regen. Vooral in Japan kan het vrijdag flink doorplenzen; er kan bijna evenveel regen vallen als normaal in de hele maand maart.

Zuid-Korea is vooral donderdag aan de beurt, in totaal kan er in het zuiden van het land 40 millimeter vallen. Vrijdag kan Japan zich opmaken voor flink wat regen en zaterdag kan het oosten van Japan nog flink wat regen verwachten. Zondag trekt de regen weg. Regionaal kan er mogelijk 50 tot 100 millimeter regen vallen en in de bergen lokaal zelfs ruim 100 millimeter.

In Tokio wordt er zo’n 80 millimeter regen verwacht. Ter vergelijking: normaal valt in de Japanse hoofdstad in de hele maand maart ongeveer 118 millimeter. Aan de Japanse kust zijn zware windstoten tot 80 km/uur mogelijk. Ook na het weekend blijft het wisselvallig in Japan en kan het soms stevig regenen.

Foto: EPA

Tags:
Maart roert zijn staart

Vrijwel iedereen kent de weerspreuk maart roert zijn staart. Maar waar komt deze spreuk vandaan en wat betekent dit precies? Lees meer

Door de coronacrisis zijn mensen minder buitenshuis dan normaal, ondanks de zonnige periode. Dat heeft invloed op hoe we ons voelen. Lees meer