Officieel de warmste februaridag ooit gemeten

Niet eerder was het in De Bilt in februari zo warm als vandaag. Om 14:20 uur steeg de temperatuur naar 17,5 graden en daarna is het 18,3 graden geworden. Het oude record stamde uit 1959 en bedroeg 17,3 graden. In het zuiden was het nog warmer met in Gilze Rijen zelfs 19,1 graden. Komende dagen blijft het zonnig en bijzonder warm voor de tijd van het jaar.

Aan het begin van de middag werd het met 15,2 graden in De Bilt officieel al de warmste 25 februari en daarna is de temperatuur zelfs naar 18,3 graden gestegen. Niet eerder werd het in februari zo warm in De Bilt. Daarmee is het officieel de warmste februaridag sinds het begin van de metingen.

Maximumtemperatuur 25 februari 2019.

Het record stond op 17,3 graden en werd gemeten op 28 februari 1959. In het zuiden van het land en in de duinen van Zuid-Holland was het met 18 graden nog warmer. In Gilze Rijen werd het maar liefst 19,1 graden. Komende dagen kan het in het zuiden en zuidoosten ruim 19 graden worden.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Na een paar zeer zonnige en vrij warme dagen begint vrijdag de meteorologische lente. Het is dan somberder en kouder met kans op regen. Lees meer

Wie met dit mooie weer een wandeling in de natuur gaat maken, doet er goed aan alert te zijn op teken en tekenbeten. Lees meer