Vrijdag de beste dag voor dagje uit

De voorjaarsvakantieweek is voor het midden en noorden halverwege. Het weerbeeld is voor een dagje uit tot nu toe niet slecht, maar ook zeker niet fantastisch te noemen. Aangename zonnige momenten worden te niet gedaan door regenbuien, soms gepaard gaand met onweer en hagel. Ook de laatste dagen van de week verlopen niet allemaal droog en altijd zonnig, maar op vrijdag heb je de meeste kans het droog te houden.

Donderdag regenachtige middag na zonnig begin

Donderdagochtend staat er maar weinig wind en schijnt op veel plaatsen een aangenaam zonnetje, maar de dag kan ook nevelig of zelfs met mist beginnen. Vanuit het westen wordt het vervolgens bewolkt en gaat het ’s middags op steeds meer plaatsen licht regenen. Ook de zuidenwind wakkert aan naar matig tot vrij krachtig boven land en in het noordwestelijk kustgebied kan krachtig waaien. In de avond intensiveert de regen en kan het ook flink hozen.

Donderdagochtend is dus de beste tijd om erop uit te trekken. Koud wordt het deze dag niet met maximumtemperaturen rond 9 graden. In de ochtend kan het wel vrij fris zijn met 3 of 4 graden.

Vrijdag meestal droog en zonneschijn

We worden vrijdag alleen op enkele plaatsen geplaagd door een buitje, maar blijft het veelal droog. Daarbij schijnt het winterzonnetje geregeld tussen de stapelwolken door. In de ochtend ligt de temperatuur rond 4 graden en waait het nog stevig vanuit het noordwesten, ’s middags zwakt de wind af en loopt de temperatuur op naar 7 of 8 graden. Er zijn dus geen belemmeringen om activiteiten buiten de deur te ondernemen.

Wisselvallig weekend

In het weekend wordt het wisselvalliger. Zaterdag is het in de ochtend nog droog en vrij zonnig, maar daarna volgt weer bewolking en wat regen. Ook waait het deze dag flink door. De laatste dag van de vakantie, zondag, verloopt buitengewoon bewolkt en nat.

Tags:

Met het begin van de meteorologische lente en het lengen van de dagen stijgt het verlangen naar echt lenteweer. Maar […] Lees meer

Hoewel we toch regelmatig te maken hadden met een beetje vorst en winterse neerslag wijzen de cijfers uit dat de […] Lees meer