Files richting de stranden

Files richting de stranden

Het is vandaag perfect strandweer en dus hebben heel veel mensen het plan opgevat om naar zee te trekken. Inmiddels staan er meerdere files naar de Nederlandse badplaatsen.

Volgens de ANWB is het vooral op de A58 druk op weg naar de kust in Zeeland. Tussen Bergen op Zoom en Vlissingen moeten automobilisten mede door een auto met pech rekening houden met een vertraging van een half uur. Ook bij Zierikzee en richting het strand in Zandvoort staan korte files. De files kunnen nog langer worden.

Perfect strandweer

Het is heerlijk weer om naar het strand te gaan, want aan de kust wordt het maximaal 29 graden. Aan de Noord- en Zuid-Hollandse stranden is de kans op zeewind klein. Wanneer er een zeewind opsteekt waait deze parallel aan het strand en blijft het lekker warm. In Zeeland en op de Zuid-Hollandse eilanden is de kans op zeewind groter en kan het in de loop van de middag afkoelen naar 21-24 graden. Het zeewater heeft met 19 graden een prima temperatuur om in te pootjebaden of zwemmen.

Hoe warm het in de rest van het land wordt lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Foto: ANP

Tags:

Augustus is gemiddeld genomen de op één na warmste maand in Nederland. Lees hier wat de top-5 warmste augustusmaanden sinds de metingen zijn! Lees meer

In De Bilt is kans op een officiële hittegolf! Daarvoor moet het op drie dagen 30 graden of heter worden op het hoofdstation en die kans is groot. Lees meer