Lokaal maandsom regen gevallen in Zeeland

Update 10:40 uur. In Vlissingen is vandaag al 80 mm neerslag gevallen, oftewel acht emmers water per vierkante meter. Dat is meer dan normaal in de hele julimaand valt. Gebruikelijk valt in heel juli in het westen van Zeeland 65-70 mm en in het oosten van Zeeland 70-80 mm. Op heel Walcheren is het erg nat met neerslagsommen van 20-50 mm en komende uren komt daar nog wat bij. Ook in het westen van Zuid-Holland is plaatselijk al ruim 20 mm gevallen.

Stevige regen- en onweersbuien boven Zeeland om 9:20 uur. Klik op plaatje voor actueel beeld.

De zwaarste regen- en onweersbuien buien trekken vanochtend over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, maar ook in Noord-Holland en aan het IJsselmeer in Flevoland zijn veel buien actief. Geleidelijk ontstaan ook in het binnenland steeds meer buien. Vanmiddag verplaatsen de zwaarste buien zich naar het binnenland en kan ook daar lokaal veel regen vallen. Vooral in het zuiden is bij buien kans op hagel en een klap onweer. In de kustprovincies neemt de kans op buien af.

Vanavond blijft het in een groot deel van het land bewolkt en buiig. In het zuidwesten is het overwegend droog met opklaringen. Morgen wordt het weer opnieuw bepaald door buien. Vooral in het oosten kan het soms flink plenzen. Lokaal kan weer circa 20 mm regen vallen. In het westen is het vaak droog en vooral in Zeeland zal de soms doorbreken. Er staat een vrij stevige noordenwind. Aan zee waait het (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Met maxima rond 19 graden is het vrij fris. Normaal is het 21-25 graden.

Buienpauze op woensdag

Woensdag zitten we precies tussen twee storingen in. Het wordt een overwegend droge dag met regelmatig zon. In het oosten en zuiden is een lokale lichte bui niet uitgesloten. De meesten zonuren worden in de kustprovincies verwacht. Met 21 graden op de Wadden en 24 in het zuiden wordt het weer wat warmer.

Donderdag en vrijdag is het opnieuw wisselvallig met regelmatig een bui, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. Er staat een stevige (zuid)westenwind en de temperatuur moet weer wat inleveren met circa 21 graden.

Warmer en zonniger in het weekend

Dit weekend gaat de temperatuur flink omhoog dankzij een zuidzuidwestenwind. Het wordt dan 22 graden op de Wadden, 24 in het midden van het land en 26 in het zuidoosten. Flinke zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar dan af. Vooral zondag is kans op een regen- of onweersbui.

Volgende week is het prima zomerweer. Helemaal droog blijft het niet, maar de zon is wel regelmatig te zien en de temperaturen zijn aangenaam; circa 24 graden.

Foto: Jannes Wiersema, archieffoto


Tijd voor de nieuwste games te spelen! Geniet nu van extra voordeel bij Ubisoft dankzij deze speciale aanbiedingen en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Wie op zoek is naar zon en zomerse tot tropische warmte is in eigen land momenteel aan het verkeerde adres. […] Lees meer

Liefhebbers van warm en zonnig zomerweer kunnen komende tijd maar beter zuidelijke oorden opzoeken. Bewolking heeft komende dagen namelijk de […] Lees meer