Onweersbuien verdrijven vanavond warmte

Het is weer voorbij die warme lente. Na een zomerse middag met maxima van 24 tot 26 graden naderen aan het eind van de middag onweersbuien vanuit België. De buien trekken vanavond noordwaarts over het land. Hierbij kunnen lokaal zware windstoten tot 90 km/uur voorkomen en kan het even stevig plenzen. Ook bevat de neerslag Saharazand. De buien trekken in de eerste helft van de nacht via het noorden het land uit.

Vanmiddag is het voor liefhebbers van warmte nog een keer genieten. In de Randstad wordt het circa 24 graden en het zuiden en oosten kunnen zomerse maxima van 25 à 26 graden tegemoetzien. Er zijn zonnige perioden en er trekken sluierwolken over het land. Gedurende de middag ontstaan van het zuiden uit stapelwolken en neemt de bewolking toe; een teken dat er een weersverandering op til is.

Razendsnelle daling temperatuur door onweersbuien

In de tweede helft van de middag naderen buien vanuit België ons land en daarbij is kans op onweer. Aan het eind van de middag krijgen de zuidelijke provincies met de eerste buien te maken. Door de buien koelt het heel snel af. Binnen 10 minuten kan de temperatuur dalen van 23 naar 16 graden.

Vanavond trekken de onweersbuien verder noordwaarts. Plaatselijk kan de wind tijdens buien uithalen naar 90 km/uur en wordt de regen door de straten geblazen. Wel worden de buien geleidelijk minder stevig, naarmate deze verder naar het noorden trekken. In de eerste helft van de nacht trekken de buien via het noorden het land uit en wordt het overal droog.

Ook morgen trekken buien over het land. Daarbij is kans op een klap onweer. Wel zijn de buien minder krachtig dan die van vandaag.

Weten hoe het daarna verder gaat? Lees dan het uitgebreide weerbericht voor de komende dagen.

Foto: Ellen van den Doel

Tags:

Grote delen van Europa hadden in 2018 te maken met ernstige droogte en ook nu is het al weer erg droog in onze regio. Lees meer

Er is regen voorspeld in Parijs en daarom wordt een groot dekzeil over de Notre-Dame gespannen. Het is een race tegen de klok, want buien naderen Parijs. Lees meer